כל הדרכים להגיע לטעם המושלם

הידעתם כי קפה הוא כמו מנה במסעדות גורמה? הוא מכיל בתוכו טעמים, ניחוחות, צבע ומרקם המשפיעים על ארבעה מתוך חמשת החושים שלנו. כדי להגיע לטעם המושלם מומחי הקפה מוצאים את הזנים המרכיבים יחד את התוצאה הרצויה. במאמר זה נגלה כמה מההיבטים החשובים של הקפה, שיבדקו בדרך לכוס הקפה הטובה ביותר.

טעמי הקפה

פולי הקפה שונים זה מזה בטעמם בהתאם לזן הקפה ובהתאם למקום ולתנאים שבו גדל הצמח. חלק מהצמחים מעניקים לקפה את הטעם הבסיסי שלו אותו אנו חשים בכל לגימה. הזנים האחרים משמשים כדי להעשירו בניחוחות ובטעמים נוספים, אותם נחוש שנייה אחרי שטעמנו את הלגימה הראשונה. לכן, חובבי הקפה בדרך כלל יאהבו לשתות צירופים של מספר סוגי קפה המעורבבים יחדיו כדי להעניק לקפה את שילוב הטעמים המושלם. במבחני טעימה מקצועיים נהוג לכנות את טעמו של הקפה כ"גוון", היכול להיות שוקולדי, פיקנטי, מתקתק, חמצמץ או ייני.

כמובן, שכמו בכל חוויית גורמה "על טעם ועל ריח אין להתווכח" וכל אדם מוצא את השילוב האהוב עליו ביותר. חלק מהאנשים יאהבו שילוב של טעמי אגוז ואחרים יחפצו דווקא בטעמים המרירים יותר.

גוף הקפה

מרכיב חשוב נוסף בקפה מכונה ה"גוף". במילים פשוטות יותר ניתן להתייחס לסמיכות הקפה, כאשר מכינים אותו עם כמות קבועה של מים. אם תשימו לב, כאשר מכינים קפה אספרסו יש סוגי קפה סמיכים יותר ואחרים יהיו סמיכים פחות. הסיבה לכך נובעת מהתגובה של כל זן לפעולת החימום. כדאי לדעת גם כי אותו הזן יכול להיות סמיך יותר או פחות בהתאם לטמפרטורה שבה מוגש הקפה. לכן, יש מסעדות המחממות או מצננות את הכוסות עוד לפני המזיגה. בין הזנים השותפים ליצירת גוף הקפה נמצא את ה"רובוסטה" המעניק גוף עשיר יותר. חלק מהותי שישפיע על גוף הקפה קשור לקלייה שלו. מומחים מציינים כי השלב הנכון ביותר בקלייה לגוף טוב הוא שלב פיצוץ שתיים, על שלבי קלייה אלה מומלץ לשאול את בתי הקלייה המומחים בתחום.

קרמת הקפה

היבט נוסף בהכנת הקפה הוא הקרמה. מכונות הקפה המקצועיות יוצרות לחץ על הקפה הטחון וזה יוצר שכבה דמוית קצף לקפה, המעניקה ללגימה הראשונה את הטעם האוורירי הנעים. יש המשתמשים בקצה לשונם כדי לחוש את טעמי הקפה בלגימה הראשונה וכך גם נמנעים מצריבת הלשון המקהה את התחושה של בלוטות הטעם. כמות הקרמה היא תוצר של קפה טרי הטחון היטב בהתאמה למכונה אשר נחלט בטמפרטורה הנכונה.

ארומת הקפה

החוש הבא המושפע מזני הקפה השונים הוא חוש הריח. יש אנשים שאינם יכולים להתחיל את היום בלי הארומה הייחודית של הקפה. הארומה קשורה הן לזן הקפה והן למקום שבו גדל. בדרך כלל הזנים המגיעים אלינו מאפריקה, מרכז אמריקה והאיים הקריביים יהיו בעלי ארומה חזקה, בעוד אלה המגיעים מדרום אמריקה יהיו בעלי ארומה בינונית.

ניסוי וטעייה

כפי שציינו אין קפה אחד מושלם שיהיה אהוב על כולם. לכן, תהליך טעימת הקפה הוא תהליך של גילוי, המאפשר למצוא את הטעמים האהובים עליכם ביותר ואת השילובים המושלמים שיצרו את הגוף, הארומה והקרמה המתאימים לכוס הקפה שלכם. חוויית הגילוי נפלאה בתחום הקפה וישנם עשרות זנים ממקומות שונים בעולם שאפשר לשלב ביניהם וליצור את החוויה הייחודית שלכם. אין זה משנה איזה זן תבחרו, המשותף לכולם הוא טריות הקפה, שאוחסן בצורה הנכונה, תאפשר לכם ליהנות מהטעם הנפלא של כוס הקפה.

לסיכום, טעמו וניחוחו של הקפה שלכם מושפע במידה רבה מהזנים של פולי הקפה ששולבו בו וממוצאם. חשוב לבחור קפה איכותי וטרי שאוחסן במכלים מתאימים ואיכותו לא נהרסה במגע ארוך עם האוויר. מומלץ לחלוט את הקפה לאחר שנגרס לגודל המתאים למכונה, לשמור על הטמפרטורה המתאימה לכל זן ולשתות לאט כדי שתיהנו מכל לגימה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן