קפה נאפולי

אספרסו נאפולי

בשנת 1901 לואיג'י בזרה, שהפעיל מפעל מתכת באיטליה מצא דרך יעילה להכנת הקפה עבור עובדיו – קפה בלחץ מים במהירות. כך למעשה נוצרה מכונת האספרסו הראשונה, שאותה כינה "אקספרסו". משם, הקפה האיכותי המופק בלחץ התפשט ברחבי העולם, וכיום מלווה אותנו החל מהבוקר ועד לשעות הבוקר המאוחרות. בתי הקפה באיטליה אימצו את השיטה, ומכונות הקפה שלהם מכינות לבאי בית הקפה היושבים ליד השולחנות והבר כוסות קפה שנעלמות בשניה אחת.

תערובת אספרסו איטלקי מפולים הגדלים ברחבי דרום אמריקה

זה החזון שעמד לנגד עיננו כאשר השקנו את תערובת אספרסו נאפולי. שילוב מנצח של פולים הגדלים במקומות האקזוטיים ביותר בעולם: גוואטמלה, קוסטה ריקה וברזיל. השילוב של שלושת הפולים יוצר טעם גן עדן, עם ניחוח מריר וכוחני, גוף מלא ובעל חמיצות מורגשת ומאוזנת, בדומה לקפה האיכותי בבתי הקפה בנאפולי הציורית והרומנטית.

כאשר הכנו את הבלנד המיוחד חשבנו עליכם. תערובת פולי קפה נאפולי הוכנה במיוחד כדי להתאים הן לקפה הפוך, לקפוצ'ינו והן לאספרסו. הקפה מתאים לכל סוג משקה שתרצו להכין, וניתן לגרוס אותו בצורה המתאימה למכשיר הקפה שלכם. תוכלו להכין אותו במקינטה.

טריות ללא פשרות

בכל לגימה תחושו את העוצמה של הפולים המשולבים בתוך הבלנד.

כל אחד מהבלנדים שלנו מיוצר בתשומת לב מלאה לכל שלב. החל מאיסוף פולי הקפה, אריזתם והכנתם לגריסה. הם מגיעים אלינו טריים לאחר שספחו את הטעמים הנפלאים של האזור שבו גדלו. אנו מקפידים במיוחד על השלבים הללו משום שניתן לחוש את ההבדל בין קפה טרי לבין קפה שישב במשך שנים בשקיות.

נולד מסביב לעולם ומגיע ישר לכוס שלכם

תהליך הקטיף של פירות הקפה, שהפולים נמצאים במרכזם, הוא תהליך מרתק בפני עצמו. הבחירה של פולים המגיעים ממספר מדינות בעולם הופכת את יצירת קפה נאפולי למלאכת מחשבת. הפולים נשארים בתוך הפירות הקטופים וסופחים את הטעמים החמצמצים המוסיפים לזנים הללו את הטעם העשיר עם החמיצות המעודנת, והופכים את הארומה של הפול לחזקה ועוצמתית במיוחד. לוגמי קפה מקצועיים מריחים את הקפה לפני שהם שותים אותו. הם מזהים את איכות הפולים כבר כאשר רואים את הקרמה על גבי האספרסו, ולאחר מכן טועמים אותו בעדינות.

בניגוד לאיטלקים הלוגמים את הקפה מעט קריר יותר מהאירופאים והישראלים, אנו יודעים להעריך את הטעמים הללו ולהתעכב עוד רגע לפני שמתחילים את היום. האספרסו העוצמתי מסייע להתחיל את היום עם אנרגיה רבה, ולאחר מכן, לפגוש את האספרסו שוב במשקה על בסיס חלב (קפה הפוך) לצד עוגה או מאפה. אספרסו נאפולי מצוין לשתייה גם בשעות הערב, ויוסיף רעננות מיוחדת לאחר ארוחה דשנה.

משקאות שניתן להכין עם בלנד נאפולי

בלנד נאפולי הוא תערובת שניתן להכין איתה מגוון רחב של משקאות. לפניכם שני משקאות מומלצים עבורכם שמתאימים לתערובת הנאפולי:

קפה הפוך/קפוצ'ינו -הקציפו חלב רתוח באמצעות מכונת האספרסו או באמצעות מקציף. אפשר להקציף בלחץ מים עם המכונה ולתת לקפה להיות אוורירי. לאחר מכן, הוסיפו מעליו שוט או שניים של אספרסו נאפולי איכותי. תוכלו להוסיף קצף מעליו, ואם אתם רוצים ממש להתפנק הוסיפו גם קצפת טעימה.

אספרסו – הדרך הכי פשוטה להכין אספרסו היא באמצעות מכונת אספרסו מקצועית או באמצעות מקינטה. המקינטה יוצרת לחץ מים. איך מכינים? מלאו את החלק התחתון של המקינטה במים, לאחר מכן, השתמשו בכף מדידה והוסיפו אספרסו בחלק העליון של הפילטר. כעת תנו למים לרתוח והאספרסו המושלם מוכן.

כעת, אתם יכולים ליהנות מתערובת אספרסו בצורה מושלמת. אזהרה שלנו – אחרי שתנסו אותה לא תוכלו לחזור אחורה לסוגים אחרים של קפה…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן