קפה ניו יורק פילטר

ניו־יורק סיטי, המטרופוליטן שוקק החיים בארה"ב, העיר שלא נחה לרגע. ניו־יורק ידועה בתרבות העשירה שלה שמשלבת את מיטב המסעדות בעולם עם מנות המגיעות סביב הגלובוס, אופנת עילית, אנשי עסקים מחוייטים ועשירי ארה"ב. לצד כל אלה תמצאו בה גם את תרבות הקפה האיכותי – קפה הפילטר הכהה המוגש במסעדות ובתי הקפה הטובים ביותר, שממשיך להניע את העיר ביום ובליל.

בשנים האחרונות, החלה גם בניו־יורק מגמת הדור השלישי של הקפה. הפרדה מהקפה ה"פשוט", לטובת שימוש בפולי קפה טריים ורעננים ששומרים היטב על טעמו המיוחד. כל אחד משלבי הכנת הקפה הפך לאמנות בפני עצמה. אין זה משנה אם זהו קפה אספרסו פילטר או משקאות קפה אחרים. הקטיף, הקלייה, הטחינה ואפילו ההגשה. כוסות הקפה מגיעות עם עיצוב מיוחד בצורת שיבולת, לב או יצירה אחרת, וכל כוס נלגמת לאט תוך הנאה רבה מטעמה. ניו־יורק נפרדה מאבקת הקפה שהייתה בפילטר, ועברה לקליית קפה חד־זני בקלייה מהירה בקומקומים מיוחדים.

בבתי־הקפה היוקרתיים שבהם תמצאו את הבוהמה המקומית וצעירים רבים, מקפידים אף לטחון כל זן של קפה במטחנה נפרדת. כל כוס זוכה להקצפה משלה לפי סוג הקפה המוגש, ושלל קנקנים קטנים של חלב מוקצף ממלאים את הדלפק המשמש את הבריסטות שעברו הדרכה מקיפה לפני שהחלו להגיש את המשקה המהביל. ניו יורק פילטר הוא אחד מהמשקאות האהובים בניו־יורק שממעיטה בשתיית משקאות מבוססי חלב כמו לאטה. הבריסטה מקפיד שהקפה דחוס בצורה הנכונה, וכמובן שטמפרטורת המים מותאמת לכל זן ולכל משקה קפה. המודעות הגבוהה הזו הפכה את הדור הנוכחי של הקפה בניו־יורק לאחד מהטובים ביותר, ולחגיגה אמיתית עבור אוהבי קפה, שנהנים גם במקומות הבילוי הליליים, מהמשקה המעורר והטעים להפליא.

קפה פילטר ניו־יורק עכשיו גם בישראל

אנו מביאים לישראל את התרבות המיוחדת של הקפה הניו־יורקי, באמצעות קפה פילטר ניו יורק. הזנים המשמשים את הקפה מגיעים אלינו מדרום אמריקה, מקולומביה, מגוואטמלה ומברזיל. זנים אלה יוצרים תערובת קפה חזקה, מרירה ועוצמתית המתאימה במיוחד לחובבי הקפה החזק, הן בכוס הראשונה של הבוקר, הן בהפסקות הקפה לאורך היום והן בשעות הלילה המאוחרות.

את התערובת הזו תרצו ללגום לאט, וליהנות מהמאפיינים הייחודים של המשקה המופק. הוא מצטיין בארומה חזקה (5 כוכבים), גוף מלא (5 כוכבים), חמיצות מועטה (כוכב אחד) ועוצמה של חמישה כוכבים. הקלייה של הקפה היא צרפתית – המעניקה לו את הטעם הדומיננטי החזק והמריר. ניתן להשתמש בו בתור קפה פילטר לאספרסו או כל משקה אחר. הוא מתאים לכל סוגי משקאות תערובות פילטר והמקינטה.

איך מומלץ להכין את הקפה?

כדי לשמור על הגוף המלא של הקפה כשמכינים קפה ניו יורק פילטר, רצוי לחלוט את הקפה בין 30-20 שניות להכנת אספרסו יחיד. בניו־יורק החליטה כה מוקפדת מבחינת זמנים, עד שהכנתו של אספרסו כפול עשויה להיות בשתי פעמים שונות (שני סינגל כדי ליצור דאבל). חשוב לדעת שאם חולטים את הקפה זמן ממושך מאד, הגוף עשוי להיות דליל מדי. קפה ניו יורק מוכן בדיוק עם כמות השמנים שמוצו בפול, לכן לחליטה יש משמעות רבה.

אם אתם רוצים לחוש את הייחוד של קפה ניו־יורק, מומלץ לנסות את התערובת של קפה פילטר עם הקומקום הניו־יורקי שאנו פוגשים בדור השלישי של הקפה, וליהנות מקליה בהירה ואיכותית. מי שמעדיף את האספרסו הקצר במקינטה, התערובת שלנו תתאים לו ככפפה ליד.

עברו עכשיו לסגנון הניו־יורקי שתמיד יהיה בחוד החנית של אופנת הקפה, והתמכרו לאווירה המיוחדת והתרבות של העיר התוססת. הקפה הזה יכול ללוות אתכם לאורך כל היום, וליצור אווירה של בית־קפה בוהמי על השדרה החמישית, גם במטבח שלכם כאן בישראל.

הזמינו עוד היום את קפה פילטר ניו־יורק וגלו איכות שלא הכרתם!

דילוג לתוכן